Кубрат Пулев няма какво да губи и напрежението е върху Антъни Джошуа, от когото се очаква да докаже, че е най-добрият. Това заяви пред bTV братът на Кобрата - Тервел, който ще бъде до него и в най-важния мач в кариерата му. Тервел вярва, че невъзнаграден труд няма и затова победата трябва да е за Кубрат.

Тази вечер, на "Уембли Арина" в Лондон, Кубрат излиза срещу Джошуа в спор за световната титла в тежката категория на бокса. Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"По-различно е, защото може би това е един от последните му шансове и все пак е за световните титли. Друго е да играем рейтингов мач или за една от версиите. Тук излизаш срещу притежател на четири от петте пояса.", каза Тервел в Skype интервю.

"Бих казал, че настроението е много добро. Действително очакванията, отговорността от мача са големи. Смятам, че Кубрат може да понесе тази тежест, но да не забравяме, че по-голямата тежест е върху неговия противник - Джошуа, защото той е притежател на титлите и трябва да докаже, че е най-добрият. Кубрат няма какво да губи. Доказал е, че е на това ниво и това не е малка победа - да представлява България на такова ниво на професионалния бокс."

"Няма нещо различно в подготовката му. Той си е същият - мотивиран, позитивен, шегува се постоянно. Не знам доколко това влияе на Джошуа. Надявам се да подценява Кубрат, което е в наша полза. Беше доста респектиран на кантара."

"Ще дам на Кубрат чисто тактически указания, защото има неща, които трябва да бъдат взети предвид. Като психология - той си има психика на победител, няма нужда да бъде мотивиран допълнително. Даже по-скоро е лошо да му се бъркам в тази част, защото той си има негов начин да се справя с трудностите и да показва, че е най-добрият."

Снимка: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

"Надявам се, след като е по-лек, съответно да е по-бърз. Бързината може да решава мачове. По-бързият печели. Смятам, че е по-функционален, не е толкова тромав. Това са плюсове."

"Ние сме в Англия, но, след като сме в "балон", и за двамата са равни условията. Мисля, че за Кубрат е по-добре, защото той така или иначе е в един своеобразен "балон", когато дойде в Англия. Ограничен е до контактите с щаба. Не ходи никъде, няма да отиде до мола да направи шопинг, примерно."

"Ритуалът, който ще спазим, е позитивизмът, усмивките, да има шеги. Тежката работа е свършена. Ние вярваме, че невъзнаграден труд няма и точно това е причината, поради която Кубрат трябва да спечели! Цял живот се труди усърдно.", заяви бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.