Тервел Пулев не е отишъл в Танзания, за да говори много, а за да си свърши работата. Това заяви българският боксьор на официалната си пресконференция преди битката с намибиеца Викапита Мероро.

Двубоят в полутежка категория е част от галавечер в бившата столица Дар ес Салаам на 29.01 (петък).

"Благодаря за поканата да дойда тук, да се боксирам в Танзания. Бих казал, че предстои тежка битка, защото съперникът ми е опитен, знае всичко за бокса. Всички казват, че е добре подготвен, но аз също. Не съм тук, за да говоря много. Дошъл съм, за да си свърша работата!", каза Тервел пред медиите.

"Танзания е красива страна. И градът е прекрасен. Хората ни посрещнаха топло и сърдечно, за което много благодаря.", допълни бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Българинът е непобеден в своите 15 мача на професионалния ринг и се надява това да остане така и след срещата с 35-годишния Мероро, който има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист, като за последно загуби от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 г.

По-малкият от братята Пулеви вече се изкачи до 9-ото място в ранглистата на асоциацията в полутежка категория и обмисля да атакува световната титла до края на 2022 г.

Последният мач на Тервел беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Успехът в зала "Колодрума" в Пловдив му донесе интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).