Боксьорът Тервел Пулев гостува в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV, където разказа повече за 16-ата си поредна победа на професионалния ринг, доближила го до мечтаната битка за световната титла в полутежка категория. Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. заяви, че той и брат му Кубрат са се превърнали в рекламни лица на Танзания по време на африканското си приключение.

"Тътенът в Дар", както бе кръстена галавечерта в Дар ес Салаам, имаше за цел да върне континента на боксовата карта, а двубоят между Тервел и опитният намибиец Викапита Мероро бе един от най-интересните. Тервел доминираше и отказа съперника в деветия рунд.

Заедно с братя Пулеви в Танзания бяха репортерът ни Димитър Тасев и операторът Борислав Мавров, чийто филм за bTV Репортерите "Тътенът (на Пулеви) в Дар" следва всяка стъпка на боксьорите ни в бившата столица на екзотичната страна.

Снимка: bTV

"Не исках да си тръгвам. Останахме по покана на гостите, които са организатори на галавечерта. Направиха ни едно уникално сафари, беше запомнящо се. Те така си рекламираха и туризма. Може да се каже, че не само аз, а аз и Кубрат, станахме рекламни лица на Танзания... Имаше лъвове там, както и всякакви животни, които сме виждали по National Geographic. Хиляди - аз толкова много на живо не бях виждал. Лъвът като се приближи... всички затварят прозорците. Аз бях спокоен през цялото време, всичко беше нормално.", сподели Тервел.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

"Целта си я постигнахме в Танзания - да вземем победата. Имахме за цел и по-рано да стане, но и в същия момент да сме предпазливи, да не се рискува. Противникът не беше за подценяване. Ако го изпуснем за миг, не се знаеше в каква посока ще отиде мачът. Поради тази причина се изчака до деветия рунд. Можеше да свършим и всичките 10 рунда, както беше договорен мачът."

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

"И аз, и Кубрат го определихме като "махленски бой", защото имаше много нечиста игра - държане и удари зад врата. Никога не ми се беше случвало преди, а имам повече от 20 години опит в бокса."

"Никой в Танзания не спазва мерки срещу коронавируса. Дават ти дезинфектант да си миеш ръцете. Така обаче се чувстваш по-свободен, по-спокоен. Връщаш се към старото нормално, което си го позабравил вече.", допълни боксьорът.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/