Тервел Пулев ще се боксира в Танзания заради разхлабените мерки срещу коронавируса в тази екзотична страна. Това разкри пред bTV боксьорът след обявяването на новината, че на 29 януари ще се качи на ринга срещу Викапита Мероро от Намибия.

Последният двубой на Тервел бе на 14 декември 2019 г., когато победи Дешон Уебстър и спечели интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) в полутежка категория.

Снимка: Instagram

"Беше време да играя. Съперникът е доста опитен, боксирал се е с доста големи имена в света на професионалния бокс. Доста е опитен и няма как да бъде подценен. И аз съм опитен, но срещата ще покаже.", коментира по-малкият от братя Пулеви.

"Дестинацията е интересна, добре звучи, но ние не отиваме там на туризъм. Сега е популярна, защото там няма толкова мерки срещу коронавируса. Затова я избрахме и ние, там сега по-лесно могат да се организират спортни мероприятия и боксови галавечери.", добави бронзовият медалист от Лондон 2012.

Снимка: Lap.bg

Българинът е непобеден след 15 срещи при професионалистите.

35-годишният Мероро има 29 победи и 9 загуби в 38 мача като професионалист, като за последно губи от ганаеца Оланреваджу Дуродола на 30 ноември 2019 година.