Една от последните носителки на наградата за принос към българската култура "Златно перо" - актрисата Теодора Духовникова, използва социалните мрежи, за да сподели своя коментар за мача за четири от петте титли в тежка категория в бокса между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа.

Още преди срещата да започне в първите минути на 13 декември, тя изрази своето недоумение към критиките, които българският боксьор получава за поведението си преди срещата, а не се обръща внимание на факта, че е стигнал на крачка от световния връх, при това за втори път в кариерата си (през 2014 г. той загуби мача за титлите от Владимир Кличко).

"Ужасно ми се спи и не ми е моето да следя какво се случва с бокса по света по принцип, но сега пия трети чай и второ уиски, платили сме си (с кански мъки!) някакъв частен канал, само и само, за да гледаме все пак мача Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Докато чакам, чета някакви потресаващи неща в нета. Дори не искам да ги споменавам, но общо взето е това - Кубрат е селяк и много ще ни е кеф да го бият. Вие сериозно ли? Има нещо, което винаги ме е ужасявало у нас. Тоя зверски комплекс на нещастието у нас. Толкова нещастни хора има тук, че с нещастието си помитат всеки опит за чуждо щастие, всеки опит за вдъхновение, всяка мъничка мечта, която има нужда от кураж, от пример , за да порасне. Звезда е най-мръсната дума у нас, защото всеки от "Люлин" до "Лозенец" има чувството, че това определение му принадлежи, само дето хороскопът и системата го е прецакала, иначе щеше да му се получи. Другите са някакви “зверски“ интелектуалци, които просто на някакво жизненоважно ниво им е нужно да ги втриса от всичко - от Азис до Кубрат, изобщо от всеки който не е Теодосий Спасов, и изобщо е важно да ги обижда всеки, за който не пише в "Площад Славейков", защото другото са плебейски удоволствия...

Стискам палци на Кубрат, благодаря му за еуфорията и изобщо не ме интересува кой му е гаджето и какво му е в библиотеката, след като днес целият свят го гледа, за да види дали ще сбъдне една мечта, за която е работил през целия си живот. И знаете ли, дори да изгуби, пак не ме интересува, защото вече е там . И защото пред сбъднатите мечти трябва да се влиза на пръсти. И с уважение.

Хайде, Кубрат , пък каквото сабя покаже!", пише Духовникова.

Снимка: Lap.bg

Пулев загуби срещата, след като беше нокаутиран в 9-ия рунд. Той обаче получи много поздравления за представянето си, както у нас, така и в чужбина. 

Самият боксьор заяви пред bTV, че не чете коментарите в социалните мрежи и те не го интересуват.

Пулев се завърна в България в късните часове на 14 декември. Той беше посрещан с гайди и от десетки почитатели на летище "София". Кобрата заяви, че едва ли ще излезе отново на ринга преди пролетта на 2021 г. Един от боксьорите, срещу които вече се е изправял - Хюи Фюри, му отправи предизвикателство за реванш. 

Снимка: btvnovinite.bg

През октомври 2018 г. Пулев победи братовчеда на носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Тайсън Фюри пред зрителите в "Арена Армеец" в София.