Българският волейболист Теодор Салпаров се прибра днес в България, за да се присъедини към тима на Нефтохимик, с който ще играе във турнира за Купата на България.

Преди дни тимът на Салпаров - руският шампион Зенит (Казан), спечели за втора поредна година турнира Шампионска лига, побеждавайки на финала италианския Тренто.

"Когато си постигнал целите, които клубът ти е поставил е разбираемо, че има много мероприятия. Ходихме даже до президента на Татарстан, което е голяма чест. Още на летището ни посрещна министърът на спорта. Приземихме се около 5:00 сутринта, защото веднага след мача излетяхме обратно. Имаше доста хора и фенове, които чакаха с нетърпение. По-доволен не може и да бъда. Говоря не само от финансова гледна точка, а и чисто организационно мисля, че Зенит (Казан) в момента е в топ 3 в света", заяви Салпаров на летището в Бургас.

Пълни зали у нас, повече деца, които да тренират волейбол, недовършена работа от миналата година с Нефтохимик и хванат бас с колега и приятел - това са част от причините, довели до завръщане на волейболиста в родния клубен волейбол.

"Ще има много колеги, с които ще си доказваме кой е по-по. Тодор Алексиев ми честити след мача и започнахме да пишем: "Браво, сега спечели Шампионската лига, но аз ще те бия за Купата". За развитието на волейбола в България е хубаво всяка година всички национали и топ играчи да се събират в края на шампионата и, както е за Купата, да играят един срещу друг и да се пълнят залите и хората да имат интерес, децата им да ходят да тренират, защото спорта дава много възпитание и е утвърждава като силен характер в живота", сподели той.

Теодор Салпаров получи разрешение да не участва в тренировката на Нефтохимик тази вечер, но от утре ще бъде на разположение на старши-треньора на бургазлии Петър Дочев.