Теодор Салпаров най-вероятно ще заеме поста играещ спортен директор в шампиона "Нефтохимик". Преговорите между 34-годишния волейболист и ръководството на клуба се очаква да бъдат окончателно финализирани в близките дни.

"Искам с моя опит, с видяното в "Зенит", да помогна на клуба, в който ще бъда. По всяка вероятност това ще е "Нефтохимик", но това е още само на приказки, нищо няма подписано. Надявам се да мога да помогна и чисто като организация на клуба, да направим и резултати, които до сега не са имали в тима. Това ми е идеята", каза Салпаров пред bTV.

Той заяви, че е наясно, че в българския волейбол ще се сблъска с доста проблеми, като посочи и най-сериозния.

"Финансирането е на първо място. Идвам от отбор с 13-14 млн. бюджет. За 8 месеца това са много пари. 2 млн. от тях са само за чартърни полети. Всичко е свързано с финанси и неслучайно двамата най-добри състезатели в света в момента - Мат Андерсън и Вилфредо Леон, и 6 национали на Русия играят в клуба. За това печелят всичко. Тази година не загубиха нито един мач в шампионата, Суперкупа и Шампионска лига. За мен е чест да бъда в този отбор и идеята ми е да предам видяното в последните 3 години в следващия клуб, в който ще бъда", разказа либерото.

Салпаров се завръща в националния отбор по волейбол след 2-годишна пауза. От 2014 г. той играе в руския "Зенти" Казан, като преди дни спечели трети трофей от най-силния международен клубен турнир - Шампионска лига.

"След три спечелени Шампионски лиги, какво повече може да иска човек? Вече искам да се прибирам, тъй като 10 години зад граница смятам, че са достатъчни. Плюс това, благодарение на Господ, вече си изпълних мечтите и целите, които си бях поставил като състезател. Надявам се, че няма да е грешно решение. Вече съм го взел, така че ще си нося последствията. Имах няколко сериозни оферти, но поне за една година ще се прибера. Ще видя как ще ми се отрази", оптимист е той.

Повече за очакванията на Салпаров, вижте в следващото видео: