"Когато отидох в ЦСКА, подписах за три години. За целия си престой там обаче, получих само заплата и половина. Изкарах шест месеца в България и после се прибрах в Португалия", разказва Тенгариня пред изданието Mais Futebol в родината си. 

"Клубът поиска да си намаля заплатата и след като не се съгласих, скъсаха договора ми. Това беше абсолютно незаконно, затова си потърсих правата", заяви Тенгариня пред изданието, което допълнително разяснява ситуацията около казуса с полузащитника и останалите, които имат да получават пари от "червените" със следния текст: 

"Този клуб дължи 200 хиляди евро на Тенгариня, но не само на него. Заради тези дългове, а и много други, отборът започна да ползва лиценза на друг клуб, за да играе в елита. Но въпреки това FIFPro е категоричен, че той не трябва да участва в евротурнирите, ако не покрие задълженията към бившите си футболисти".
 
Полузащитникът вече прекрати кариерата си, след като през октомври беше диагностициран с лимфом на Ходжкин.
 
"Дълго време поддържах контакт с адвокатите си и FIFPro, но никой от тях не ми сподели какво мога да очаквам, докато не ми се обадиха в сряда да ми кажат какво са предприели. Как ще действат оттук-нататък, нямам идея", сподели още бившият футболист на ЦСКА.