Кейт Абдо нарече коментарите на Боб Аръм по свой адрес "напълно неподходящи". Телевизионната водеща си навлече гнева на промоутъра на Тайсън Фюри по време на официалната пресконференция преди двубоя с Дионтей Уайлдър за световната титла по бокс в тежка категория.

Водещата се опита да подкани двамата съперници да застанат очи в очи на сцената, но това вбеси Аръм, тъй като не била такава уговорката между щабовете.

"Майната ѝ на нея, майната им и на тях! Доведоха тази жена от Великобритания, а тя обърна цялата пресконференция в полза нa Уайлдър. Не че ми пука много, но е очевидно какво правеше тя. Уговорката беше без лице в лице и от двете страни, а тя ги призовава да го направят...", заяви промоутърът във видео. 

Няколко часа след неприятната ситуация Кейт Абдо публикува становище в профилите си в социалните мрежи.

"По отношение на заставането лице в лице - направих това, което мислехме, че е договорено. Но мисля, че в момента това не е важно.

Уважавам Боб Аръм заради империята, която е създал. Разбирам какво означава той за бокса и какво този спорт му дължи.

Мисля, че езикът в това интервю е напълно неподходящ. Разбира се, разочароващо е, когато някой, когото уважаваш, прояви неуважение към теб. Но това е животът, не всеки ще се отнесе с теб както заслужаваш", гласи публикацията на Абдо.

Твърди се, че след избухването си Боб Аръм е потърсил телевизионната водеща, за да ѝ  се извини.

Срещата между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър за титлата на Световния боксов съвет (WBC) е на 10 октомври от 6 ч. сутринта българско време. Тя ще бъде излъчена на живо по RING, Voyo.bg, както и на btvnovinite.bg.