В неделя полицията в Сао Пауло, Бразилия успя в неделя да спаси тъщата на собственика на Формула 1 Бърни Екълстоун, която бе отвлечена преди 8 дни, съобщиха от "Би Би Си".

Властите съобщиха, че 67-годишната Апаресида Шунк, майка на съпругата на Бърни - Фабиана Флоси, се намира в добро състояние. Арестувани са двама души по време на спасителната операцията, в къщата, където е била държана похитената жена.

Снимка: Daily Mail

Според бразилската полиция, отвличането на тъщата на Екълстоун е било планирано в продължение на няколко месеца, а организаторите са действали от Европа.

Апаресида Шунк бе похитена в дома си в Сао Пауло. Престъпниците поискаха от Екълстоун 36,5 млн. долара, което в местни пари са 120 млн. леала. 

Снимка: Daily Mail

"Много малко хора в Сао Пауло са знаели коя е госпожа Шунк. На мнение сме, че сложното отвличане е планирано извън Бразилия от хора, които са знаели, че тя е тъща на Екълстоун. Имаме информация, която свидетелства за това, че организаторите са действали от Европа", съобщиха бразилските власти.

Бърни, който според "Форбс" има в банковите си сметки по света над 3,1 милиарда долара, не за първи път трябва да се разправя с похитители. Дъщерята на Екълстоун също беше заплашване с отвличане преди 4 години, но тогава злодеятелят беше задържан и вкаран зад решетките.