За 12 септември е била насрочена сватбата на гимнастичката от националния отбор Катрин Тасева и бореца Николай Щерев. Те обаче прекратиха отношенията си преди това, а носителят на пояс "Дан Колов" за 2011 г. почина след заразяване с коронавирус. 

И днес Тасева скърби за бившия си приятел - един от най-младите жертви на заразата у нас.

"Скоро бях на сватба на много близка моя приятелка и датите на сватбата съвпадаха с моята. Аз ѝ споделих, че на 12 септември и аз трябваше да съм булка, а сега е съвсем различно. Освен това искахме да отидем заедно на олимпийските игри, дори и той да не участва, искаше да ме гледа. Не гледахме много-много напред в бъдеще", спомни си Тасева в предаването "Преди обед".

"Бях доста разстроена и много притеснена. От най-близките се информирах, от неговото семейство. Следяхме постоянно с моето семейство, приятели, близки, треньорите ми. Всички много искрено вярвахме, че той ще се оправи", разказа тя.

Снимка: bTV

"Беше много важна част от моя живот. Все пак бяхме сгодени и ми е помогнал да се изградя като човек, като личност. Беше много грижовен човек и по всякакъв начин се раздаваше не само за мен, а за всеки. Давам си сметка, че нашата любов с измисления свят. Беше много хубаво, много истинско. Той е много сърцат човек, истински мъжкар. Според мен са останали много малко истински мъже - така да се държат, с толкова голямо сърце и такава душа. Страхотен човек беше", допълни гимнастичката.

И днес Катрин поддържа приятелски отношения със семейството на Николай, който е син на световния шампион по борба от 1981 г. и носител на бронзов медал от олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Симеон Щерев.

Снимка: bTV

"Щереви са едно прекрасно семейство, към което бях много привързана и много ги обичам. Страхотни хора са цялото семейство. Щастлива съм, че съм била част от това семейство. Щастлива съм, че в моя живот е имало човек, с който ми е така трудно да се сбогувам и да повярвам, че това е истина. Когато се случи това нещо, голямо спасение беше залата. Благодарна съм на треньорката ми Бранимира Маркова, която неотлъчно беше до мен в този момент", каза тя.

Тасева се подготвя са олимпийските игри в Токио, които бяха отложени с година заради пандемията. Заради по-строгите мерки у нас, тя беше няколко месеца извън залата, но продължи да изпълнява заръките на треньорите и у дома.

Снимка: bTV

"Трудно ми беше да си представя, че пак ще сложа трико, пак ще изляза на килима. Тези състезания, които минаха до сега, бяха без публика. Оценявам страшно много публиката, състезанията и колко ни е скучно сега. От една страна беше добре, че се отмениха олимпийските игри, защото ще имам още време да си изработя съчетанията и да ги изпипаме до най-малкия детайл. От друга страна - забавя "пенсионирането ми" с 1 година, но това не е толкова фатално. Ще мога да участвам на европейското първенство във Варна през 2021 г."