Скандал в бургаските щанги. Състезатели по вдигане на тежести от спортното училище и най-добрият ни тежкоатлет Иван Марков остават без база за подготовка.  

В тази зала съвместно провеждат тренировки щангистите на два местни клуба - този на „Черноморец” и този на олимпийския вицешампион Георги Марков. До преди два дни… Когато от клуб „Черноморец” сменят бравата на вратата и не допускат състезателите на Марков. 

Оказва се, че рекордьорът в категория до 69 кг. подготвя свой възпитаник за европейското за кадети, който трети ден не може да тренира. До дни в родния Бургас се завръща и самият Иван Марков, който в домашни условия също трябва да се подготвя за европейското в Хърватия, което започва на 1 април.

Потърсихме обяснение от треньорите на клуб „Черноморец” – бившия наставник на женския национален тим Димитър Ковачев и настоящата треньорка Марина Ангелова. Ковачев се оказа извън града, а Ангелова в тридневен болничен. Състезателите на спортното училище обаче трети ден не посещават тренировъчната зала.

На заключената зала и днес имаше бележка, на която пише, че клуб „Черноморец” може да тренира безвъзмездно. Такъв документ показва и Георги Марков, също издаден от дружеството „Черноморец”, собственик на фалиралия футболен клуб и целия спортен комплекс, апортиран към дружеството, откъдето също потърсихме информация. Прокуристът на ПСФК „Черноморец„ Пламен Киряков заяви, че клуб по вдигане на тежести „Черноморец” и поискал договор с дружеството и от 1 март ще заплаща наем. Дружеството обаче е на път да бъде обявено в несъстоятелност.

Заради ситуацията директорът на спортното училище се закани да събере всички страни по парадоксалния случай. Те трябва да осигурят тренировъчна зала на учениците. Дотогава бургаските щангисти остават без тренировъчна зала.