Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри отправи послание към своите последователи в социалните мрежи. В момент на пандемия заради разпространението на коронавируса по света, боксьорът посъветва всички да спазват указанията на британския премиер Борис Джонсън, който вече обяви по-строги мерки в страната. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

TYSON FURY ADDRESSES THE NATION.

Публикация, споделена от Tyson Fury (@gypsyking101) на

"Надявам се, че всички сте добре, в безопасност сте, вкъщи и не разпространявате вируса. След като изслушах премиера, няма съмнение, че става дума за нещо сериозно. И вие трябва да постъпите така. Да преборим този вирус заедно - като народ, като семейство, като отбор. Най-доброто нещо, което може да направите, е да не заразявате другите. Останете вкъщи! Много, много важно е! Слушайте Борис и си стойте вкъщи!", казва Фюри в кратко видео в социалните мрежи.

Боксьорът трябва да се подготвя за третия си мач срещу Дионтей Уайлдър. Очакваше се срещата да се състои през лятото на 2020 г., но, предвид ситуацията в световен мащаб, може да бъде изместена за по-късен етап.

Регистрираните заразени с коронавирус във Великобритания са над 6600. Властите в страната не разрешават събирането на повече от двама души на обществени места и препоръчаха на хората да останат по домовете си. 

bTV призовава: останете си вкъщи!