Световният шампион по бокс в тежка категория във версия Световен боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри иска да докаже, че не е от този свят, и смята да го направи, като е сред първите пасажери, които ще се качат на самолет за Космоса.

В момента текат преговори между агентите на Фюри и Антъни Джошуа за мегасблъсък за излъчването на абсолютен световен шампион в кралската категория на бокса. 31-годишният Джошуа защити четирите си пояса преди седмица, след като нокаутира претендента Кубрат Пулев в 9-ия рунд на мача в Лондон.

Снимка: Lap.bg

Появи се информация, че британският двубой ще се проведе през май или юни 2021 г. А след като победи сънародника си, Фюри се готви да излети към нови висини.

"Надявам се да отида. Винаги съм искал да отида в Космоса. Преди гледах Луната и си мислех: "Един ден искам да отида там", каза Циганския крал в интервю, цитиран от "Мирър".

Снимка: Getty Images

"Тази година разбрах, че това е възможно и се записах за пътуване. Към средата на 2021-а се очаква да полетим. Надявам се всичко да е наред и да тръгнем, защото това е детската ми мечта. Не мога да чакам повече", добави шампионът.

Фюри ще пътува като турист, а цената е 50 млн. долара. Той възнамерява да ги плати с хонорара си от двубоя с Джошуа. Очаква се мачът да донесе на Циганския крал поне 100 млн. долара.