Световният шампион по бокс в свръхтежка категория Тайсън Фюри призна, че непрекъснато употребява алкохол и кокаин, за да се бори с депресията. Британецът обаче отрече да е използвал допинг с цел да подобри представянето си на ринга. "Напивам се и взимам кокаин от понеделник до неделя. Не мога да се справя с депресията и това е единственото, което ми помага", разкри Фюри в интервю за списание "Ролинг стоунс".

"Приемам много кокаин. Наистина много. Защо ми е да го правя? Това си е моят живот, нали? Мога да правя с него каквото си поискам. Това не е вещество, което ще ми помогне в бокса".

28-годишният Фюри даде положителна проба на 22 септември и на следващия ден отложи за втори път реванша срещу Владимир Кличко за поясите на Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO). Първоначалната дата беше 9 юли, а втората - 29 октомври.

В началото на август се разбра, че Антидопинговата агенция на Великобритания (UKAD) е спряла правата му точно в деня, когато стана първото отлагане - 24 юни. От UKAD твърдят, че в проба от урината му от февруари 2015 г. са открити следи от нандролон. Боксьорът обжалва и забраната беше вдигната, докато мине изслушването на двете страни пред Националния антидопингов панел (NADP).

"Ако съм дал положителна проба през февруари 2015 година, защо ми позволиха девет месеца по-късно да се боксирам със световния шампион и да му отнема поясите? Защо не спряха правата ми тогава?", попита Фюри.