Тайгър Уудс предпочете да укрепи здравето си, вместо да спори за спечелването на ново Зелено сако на Мастърса следващата седмица. Във вторник той обяви, че ще пропусне турнира на Огъста за първи път, откакто беше ученик в гимназията.

В своя уебсайт Тайгър поясни, че в понеделник в Юта са оперирали прищипания нерв на гърба, който го измъчваше от няколко месеца. Световният №1 в голфа е четирикратен победител в Мастърса. Досега най-големите му здравословни проблеми бяха с лявото коляно, което е оперирано четири пъти.

„След като по време на подготовката си за Мастърса не успях да постигна очаквания прогрес и след консултация с лекарите  реших да се подложа на тази процедура. Споделям с членовете на Огъста Нешънъл, организаторите, екипа и доброволците моето разочарование, че няма да играя на Мастърса. Тази седмица винаги е била много специална за мен. Изглежда, че ще пропусна и още няколко предстоящи турнира, за да мога да се концентрирам върху възстановяването и оздравяването си” – написа Уудс.

Мастърса се радва на най-голям телевизионен интерес сред голф турнирите по света, също както и представянето на Тайгър Уудс. И сега вниманието към играта му е огромно, макар последното си Зелено сако Тайгър да спечели през 2005г. За първи път той триумфира в Мастърса през 1997, като на 21 стана най-младият шампион, при това с 12 удара преднина.  Вече шест години обаче Уудс не е добавил мейджър към спечелените до момента 14. В негово отсъствие се очаква конкуренцията в Огъста да се развихри.

Турнирът отново ще бъде предаван пряко по RING.BG както следва: в полунощ в четвъртък – 10.04, в петък и събота от 21:40, а финалът в неделя е от 20 часа.