Тайбе Юсеин спечели сребърен медал в кат до 63 кг на турнира "Дан Колов - Никола Петров" в софийската зала "Универсиада".  В решителната схватка двукратната световна вицешампионка отстъпи пред Юлия Ткач (Украйна) с туш, след като резултатът бе 6:6. Украинката е една от най-титулуваните в категорията, а преди 2 години бе обявена и за номер 1 в света от Международната федерация. Преди това Юсеин срази с технически туш 10:0 Езги (Турция), а след това тушира и Елина Васева, останала с бронз.

При мъжете петима българи достигнаха финалите.

При 65-килограмовите в свободния стил Борислав Новачков ще се бори в следобедния сеанс срещу Франклин Гомес (Пуерто Рико), призьор от световни първенства. Новачков, който на световното в Лас Вегас 2015 остана на крачка от олимпийската квота, стартира с технически туш 10:0 срещу алжиреца Аит Амтар, срази с 5:0 световният вицешампион от Лас Вегас 2015, но от по-долната категория - Батболт Номин (Монголия), а на полуфинала разгроми и македонеца Деян Митров - 10:0.

В кат. до 70 кг Николай Куртев също е на финал срещу европейския вицешампион Магомедмурад Гаджиев (Полша). Българинът победи на старта в категорията Георги Златов със 7:0, а след това и молдовеца Сава Михайло с 10:0.

При 97-килограмовите Драгомир Стойчев ще се бори за бронза.

В класическия стил в кат. до 66 кг на финал ще спорят Свилен Костадинов срещу Константин Стас. До момента Костадинов има две победи срещу иранци - Исан Хасан с 4:0 и Махмуд Хабиби с 6:2. Стас стартира с технически туш срещу нашия Андрей Борисов - 11:0, а на полуфинала се справи и с венецуелеца Ривас - 7:3.

При 85-килограмовите Николай Байряков ще се бори на финал срещу арменеца Максим Манукян, който на старта в категорията победи Христо Маринов - 4:0. Маринов пък ще излезе в спор за бронза срещу друг арменец Артур Шахинян. Байряков пък до момента на сметката си има две победи - срещу Айрин Рамадановски с 8:0 и Пейван Резаи - 6:0.
При жените за бронза ще спори и Александрина Кашинова (53 кг).