Спокойствие и ясен план за подготовка за олимпийските игри в Токио през 2020 г. - това носи спечелената квота в борбата в категория до 62 кг на Тайбе Юсеин.

Спортист номер 1 на България спечели само сребърен медал на световното първенство в Казахстан, след като отстъпи на финала и не успя да защити титлата си. Въпреки това тя си осигури участие на най-важния спортен форум след година.

"За момента повече се радвам за квотата, защото конкуренцията беше силна и не се знаеше дали въобще ще стигна до нея. А и решаващата ми четвъртфинална среща беше малко напрегната. Като цяло, радвам се, че взех квота. Разочарованието също го има, но до момента радостта е повече. Напрежението ми беше в повече накрая. Хем усещах победата, хем се притеснявах да не я изпусна", каза тя при прибирането си в България.

"Квотата е едно спокойствие. Сега знам, че се готвя за олимпийски игри. Имаме европейско първенство, имаме други турнири... Мисля, че няма да се допусне спад във формата. Чак за Токио не мисля. Нека да съм жива и здрава, да тренирам така, както до сега, да си взема това, което е мое в Токио. Това, което се очакваше от мен, го направих. Почти е на 100% това, което си бях пожелала", добави тя.