Спортист номер 1 за 2018 г. Тайбе Юсеин сподели, че вече се чувства оценена и в България. Световната и европейска шампионка по борба гостува в предаването "Тази неделя" по bTV и разказа за емоциите си покрай получаването на най-големия спортен приз у нас. 

"Наградата е специална, защото вече се чувствам оценена и в България. Много съм щастлива. Бях си го пожелала още преди да стана европейска и световна шампионка", каза Юсеин.

Тя смята, че президентът на БОК Стефка Костадинова ще й бъде на кадем по пътя към така желаната олимпийска титла.

"Стефка Костадинова ме поздрави за успеха, а след като ми връчи наградата ми пожела и аз да стана олимпийска шампионка. Усетих, че тя ще ми е кадем, защото това е много важно - от голям човек и голям спортист да получиш най-голямата награда за спорта в България."

"2018-а е най-успешната ми година досега в спортен план. Имах много щастливи моменти. Пожелавам си, ако може 2019-а да бъде още по-успешна".

За Тайбе Юсеин няма почивка. Тя вече се готви за новия сезон, който ще бъде наситен с много важни състезания.

"Започнахме подготовка за новия сезон. През януари имаме републиканско първенство, а през март е международният турнир "Дан Колов", който ще се прибере в Русе. Имаме европейско първенство и световно, което ще ни бъде цел номер 1, тъй като там ще се раздват квоти за олимпийските игри", каза тя.

И в заключение добави: "Мечтая за олимпийско злато".