Българският ансамбъл спечели безапелационно златото в многобоя от Световната купа по художествена гимнастика в София. Тимът ни в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова получи оценка от 40,200 точки за смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки.

Снимка: Ладислав Цветков

Вчера грациите на Весела Димитрова поставиха рекорд с изпълнението си с пет топки, за което бяха оценени с 44,150 точки. Това е най-високата оценка, присъждана някога в света на художествената гимнастика. Така със сбор от 84,350 точки българките не оставиха никакви съмнения за превъзходството си.

На второ място е ансамбълът на Азербайджан със сбор от 70,950 точки, а този на Япония е трети със 70,650 точки.

Снимка: Ладислав Цветков

По-рано днес Боряна Калейн заслужи сребро в индивидуалния многобой, а Катрин Тасева се нареди на пета позиция. Така на финалите на отделните уреди в неделя ще видим солидно българско присъствие. Калейн ще се бори за медалите във финалите и на четирите уреда, а Тасева в тези на топка и бухалки. Ансамбълът ни ще гони нови два златни медала във финалите на пет топки и три обръча с два чифта бухалки.

Снимка: Ладислав Цветков

Финалите в "Арена Армеец" в неделя започват в 12:30 ч. Те ще бъдат излъчени на живо по bTV, RING, VOYO.BG и онлайн напълно безплатно и без регистрация на btvnovinite.bg. Коментарното ни студио преди първите съчетания започва в 12 ч. по RING.