Бившият футболист Флавио Донизете направи разтърсващо признание пред медиите в родината си. Бразилецът сподели за "Глобоеспорте", че продал медала си от Световното клубно първенство през 2005 г., за да си вземе кокаин.

Донизете бе част от тима на "Сао Пауло", който победи "Ливърпул" с 1:0 на финала в Япония преди 15 години. Тогава той попадна в групата за мача в последния момент, след като Леандро Бонфим се контузи. В крайна сметка се окичи с медал, въпреки че не взе участие в двубоя.

Две години по-късно обаче пристрастеният към наркотиците Донизете продава отличието и си осигурява поредните дози кокаин. Той води битка с дрогата в продължение на 13 години и споделя, че тя го е унищожила.

"Продадох медала за 7000 реала (около 3500 евро). След това похарчих почти всичко за кокаин. Първата доставка бе за 1000 реала (близо 500 евро) и свърши за два дни. Колкото изкарвах, давах за дрога. Загубих почти всичко. В един момент не можех без наркотиците. Употребявах кокаин сутрин, обед и вечер. Банковата ми сметка бе изпразнена, продадох и част от вещите си. Дрогата ми отне всичко, освен семейството. Съпругата и дъщерите ми все още са с мен", разказва Донизете пред "Глобоеспорте".

След "Сао Пауло" централният бранител играе в "Португеза", "Америка" Сао Жозе, "Атлетико де Алагоиняс" и "Насионал" Сао Пауло до 2009 г. Носи екипа и на "Табоа да Сера" през 2015-та. 

"Пиех и качих килограми, после получих контузия в коляното и не можех да тичам. Заради всичко това и кокаина, в един момент казах "Край!". Така спрях с футбола тогава."

Той все пак подновява кариерата си през 2019 г., подписвайки с един от бившите си отбори - "Португеза". Чист е от 18 месеца, а в момента работи и като градинар.

"Най-много съжалявам, че опитах кокаина. Той ме унищожи.", завършва изповедта си 36-годишният Донизете.