Вратарят на "Славия" Светослав Вуцов категорично отрече, че е обиждал на расистка основа футболиста на "Етър" Гаетан Миси Мезу. 

Ганаецът използва социалните мрежи, за да заяви след мача, че противниковият страж го е нарекъл "маймуна". Според Вуцов, единствената дума която е използвал по адрес на Мезу е "симулант" заради опит да си изкара дузпа.

"За мен това са пълни измислици. Единственото нещо, което му казах, е "симулант". Той ми каза много други неща на английски, които ги разбрах, и на френски, които не разбрах. Единственото, което се вижда след мача е, че той идва и ме прегръща и си стискаме ръцете, пък после излиза с обвинения в социалните мрежи. Защо не излязоха някъде другаде?", каза синът на треньора Велислав Вуцов пред bTV.

Снимка: Lap.bg

Младият вратар коментира, че след мача футболистът на "Етър" е продължил да говори на френски.

"Той ми говореше на френски, което аз нищо не разбирах, казах му "ОК". Когато започна да ми размахва пръст, той си посочи ухото и очите и ми каза "Виждам те". Не знам какво иска да види в мен", разказа Вуцов. 

Снимка: Lap.bg

Той отказа да анализира защо се е стигнало до обвиненията от страна на Мезу.

"Не мога да кажа защо се стига до такива обвинения. Не искам да говоря празни приказки, защото е недоказуемо - става моята дума срещу неговата дума. Не искам да говоря празни приказки. Аз съм твърдо против расизма", заяви 18-годишният вратар.