Григор Димитров достигна до трето място в света с много труд, тежки тренировки, малка доза късмет и... няколко суеверия, които успокояват нервите на всеки един спортист в напрегнатите мачове. 

Оказва се, че Гришо е доста прецизен към бутилките си с вода, които подрежда по определен начин до корта. Българинът също така винаги сяда на точно определено място на пейката по време на почивките между геймовете.

Снимка: bTV

Това разказа пред bTV Любомир Асенов - фотографът, който проследи всяка емоция на родения в Хасково тенисист по време на финалния турнир на АТР в Лондон, където Димитров вдигна титлата и си осигури достатъчно точки, за да стигне до третото място в световната ранглиста.

След над 30 000 снимки и "най-емоционалното преживяване в професионалната му кариера", Асенов разказва и за други суеверия на Гришо.

"Под самия накитник има няколко гривни, които не сваля по време на мач. Много внимателно поставя накитника отгоре по време на тренировка и преди мач. Гривните са едни и същи, нищо не сменя", издава детайли единственият акредитиран български фотограф в британската столица.

Снимка: Lap.bg

Какъв обаче е Димитров по време на мач и обича ли да бъде сниман?

"Много е усмихнат и същевременно много концентриран. Пораснал е и вярва, че може да успее", категоричен е фотографът.

А още подробности за цялостното преживяване в Лондон и анализа на специалистите за бъдещето на Григор, гледайте тази вечер (25 ноември) в bTV Репортерите в 19:30 ч.