Стотици фенове на волейболния "Хебър" Пазарджик посрещнаха новите шампиони на България пред зала "Васил Левски" в центъра на града.

Часове след като си осигуриха първи в историята си трофей от първенството, волейболистите се прибраха у дома, за да отпразнуват титлата с привържениците си. 

Снимка: hebarvolley.com

"Хебър" завърши на първото място в крайното класиране, след като победи във финалната серия "Нефтохимик" и наруши 4-годишната хегемония на бургазлии. След 2 победи в своята зала, отборът от Пазарджик триумфира и на брега на Черно море. 

Така феновете трябваше да изчакат, за да могат и те да прегърнат трофея, но имаха време да организират впечатляващо посрещане. Волейболистите на "Хебър" и треньорът Александър Попов бяха приветствани с радостни скандирания, тъпани, пироефекти и фойерверки. 

Снимка: hebarvolley.com

"В последните няколко седмици аз дадох каквото мога на организацията "Хебър". Радвам се с тези хора. Като ги виждам усмихнати, и аз се усмихвам", заяви Попов, който застана начело на тима само за последните мачове от плейофите, а иначе изпълнява длъжността на президент на ЦСКА.

"Градът живее с този отбор. Неповторимо е толкова много хора да ни посрещнат", добави капитанът Иван Станев.

Снимка: hebarvolley.com