Стойка Кръстева е само на победа от квота за олимпийските игри в Токио. Състезателката в кат. до 51 кг записа втори успех на боксовата квалификация в Лондон, след като се наложи категорично над французойката Васила Елхариди с 5-0 съдийски гласа.

Съперничката на българката започна активно мача като се опита да наложи темпото на игра от близка дистанция. Стойка Кръстева не само успя да се защити, но и спечели рунда.

Кръстева увеличи дистанцията в следващите две части и с умели финтове засичаше атаките на Елхариди, а в края на мача съдиите единодушно й дадоха победата.

Така Стойка Кръстева се класирана за четвъртфиналите, като по този начин си осигури минимум още два мача. Ако спечели следващия срещу Светлана Солуянова (Русия) в четвъртък, българката ще си гарантира квота. В противен случай тя ще трябва да играе за шестото място, което дава виза за Токио в тази категория.

Довечера около 21:00 часа българско време Даниел Асенов ще се опита да спечели квота още с първото си качване на ринга в Лондон. 

bTV призовава: останете си вкъщи!