Олимпийската шампионка в кат. до 51 кг на бокса Стойка Кръстева се завърна на родна земя след триумфа. На Летище София я чакаха гайди, бурни аплодисменти и викове "Българи юнаци!". Златната медалистка бе посрещната от родителите си, своя съпруг Борил, стотици фенове и деца от боксов клуб "Локомотив" София.

"Все още не осъзнавам какво се е случило. Радвам се, щастлива съм, горда съм, че това се случи на мен и, че съм накарала цял свят да слуша българския химн. Може да сме малки, но сме много силен и борбен народ.", започна Стойка.

Снимка: Lap.bg

"21 години не са малко и искам да благодаря на всички хора, които бяха до мен. Най-вече на първия ми треньор Стефан Петков, на всички състезатели, които са ми помагали, както и на Стефан Георгиев, който винаги е бил до мен и на г-н Инински. Извинявам се, ако ще изпусна някой."

"Спала съм 2-3 часа и сега съм тук. Вече всички ще се съобразяват с нас. Аз съм щастлива, горда и най-вече българка! Така съм възпитана да съм горда и да тача България. Трябва да бъдем горди, спортисти и добри хора. Да покажем на младите как да бъдем хора. Ние трябва да покажем, че сме една нация, която може много."

Снимка: Lap.bg

"Силата ми идва от дългогодишния труд и постоянството. Може да е нескромно, но няма друга състезателка, която да се е готвила толкова дълго. Шегувахме се с Антоанета Костадинова в селото, че трябва да се отъркаме в нея и да дойде късметът при нас."

"Пренесохме половината зала в къщата на Стойка, когато дойде първата карантина. После тренирахме убийствено, особено на Белмекен, така че олимпийската титла беше изкована в България. Радвахме се на всяка победа около 5 минути и мислехме вече за следващата съперничка. Бяхме здраво стъпили на земята до последно, не сме се отпускали, искахме да се изолираме от странични разсейвания и само да стигнем до титлата.", сподели треньорът ѝ Борислав Георгиев.

"Стойка е изключително борбен и трудолюбив човек, а има и огромен спортен интелект. Каквито и стратегии да правя, тя винаги ги изпълнява, така че е удоволствие да се работи с нея."

Снимка: Lap.bg

Стойка Кръстева, съпругът ѝ Борил и нейният треньор Борислав Георгиев можете да гледате днес от 07:38 ч. в предаването "Тази сутрин" по bTV.