Стойчо Младенов направи първото си изявление като треньор на ЦСКА. На официалния си сайт Екзекуторът на "Ливърпул" се обърна най-вече към феновете.

"ЦСКА е кауза за цял живот - започна Младенов. - Откакто стъпих не "Българска армия" като млад футболист, до ден днешен се боря за нея. Боря се заедно с милиони фенове. Искам на всички да им стисна ръката. Аз не съм над вас, аз съм един от вас! В продължение на година и половина водихме битката за спасение на ЦСКА. Аз никога няма да забравя вашия плакат на едно вечно дерби, което по традиция спечелихме с 3:0. На него пишеше: "От огъня на вашата омраза, остава само пепелта! Нашата любов е вечна - винаги ще има ЦСКА." И днес сме по-живи от всякога.

Нашата цел е само една - да сме №1 в България! Да сме най-добрият български отбор в Европа! Така е било и така трябва да бъде! От името на мен и на моя щаб, който е изпълнен с шампиони от ЦСКА, обещавам, че ще работим денонощно мисията да успее. Без вас - 12-ия играч, няма да успеем. И в миналото съм го правил, правя го и сега - да бъдем единни като юмрук. Когато ЦСКА удари по масата, земята да се люлее. Работата е безкрайна. Магистралата, по която сме тръгнали - също. Напред за ЦСКА!"

Рано тази сутрин цялото ръководство на футболния ЦСКА бе сменено. С постовете си се разделиха както треньорът Любослав Пенев, така и изпълнителният директор Пламен Марков, главният мениджър Стойчо Стоилов, пресаташето Владислав Василев и всички от треньорския щаб.

За нов наставник на "червените" бе назначен Стойчо Младенов, а за изпълнителен директор - Филип Филипов.

Стойчо Младенов е най-успешният треньор на ЦСКА през новия век. При него "червените" имат две титли и серия от 6 поредни победи срещу "Левски". С Младенов обаче са свързани и европейските провали срещу "Мура", "Зимбру" и "Торпедо".