Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов не скри задоволството си, че отборът е издържал на напрежението при дузпите с латвийския "Лиепая" и продължава към третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. След успеха той заяви, че според него ЦСКА има добра основа, върху която да надгражда.

За опитния наставник двубоят бе завръщане начело на "армейците".

"Радват се футболистите. Пяха в съблекалнята, това е един трамплин за тях. Така ще елиминираме напрежението.", коментира Младенов след мача.

"Ние имаме добра основа, върху която да надграждаме. Разполагаме с отлични футболисти, доста млади и с добри качества. Надявам се в следващите мачове да показваме все по-добри игри. Стояхме компактно в защита, разчитахме на остротата по крилата и докато бяха свежи имахме положения. Определих играчите предварително, не съм питал никого за дузпите."

"В ЦСКА трябва да имаме по-голямо търпение към чужденците. Времето за адаптация протича по различен начин и понякога не е толкова бързо. Един пример - Лео Лима и Соуса, такава преса им наложихме, че направихме обратния ефект. На играчи като Бусато трябва да им даваме повече време, за да се адаптират. Израства от сезон на сезон, показа тази класа."

"Аз дори не познавам всички състезатели, в следващите дни ще има много работа. Виждам, че имаме основа, да доразвиваме и да добавяме още качество.", каза още специалистът.