Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че целта му е до две години "армейците" не само да са конкурентноспособни на шампиона "Лудогорец", но и да го свалят от върха на българския футбол.

Преди първата среща с хърватския "Осиек" от третия предварителен кръг в Лигата на конференциите наскоро завърналият се на "Армията" опитен специалист призова фенове да проявят търпение, защото разцеплението е пагубно за клуба. ЦСКА приема "Осиек" утре от 20:00 ч.

"Да, подготвили сме отбора по възможно най-добрия начин. Ще имаме възможност да покажем по-добър футбол от последната среща. Поработихме и тактически. Бисмарк Чарлс е напълно възстановен, а Мено Кох е с леки проблеми, но се надявам за втория мач да бъде готов. Няма да рискувам с нито един от футболистите. При най-малките съмнения няма да използвам играча.", заяви Младенов.

"Осиек" е добре балансиран отбор. В определени моменти от играта налагат висока преса, агресивни са. Малко или много трябва да се съобразим с тях. Търсят някаква изненада относно схемата на игра. Сигурен съм, че сме ги разузнали добре, така че се надявам да няма възможност те да ни изненадат."

Снимка: Lap.bg

"Няма я тази вариативност като избор на стартов състав. Ограничен съм с бройката на здрави и подготвени футболисти, така че промените ще са почти незабележими. Не съм от този тип, който да дойде и с рязък завой да промени всичко. Трябва да дам възможност на футболистите да се адаптират към моите изисквания. Не може за 5 дена да възприемат абсолютно всичко. Така че промените са малко - и като състав, и като схема на игра."

"Не ми се иска да отделяме чак такова внимание на противника. Гледаме нашия си отбор. Моята цел е в тези две години да създадем такъв отбор, който да бъде конкурентноспособен на "Лудогорец", а и да надделее над тях... Надявам се феновете да разберат и да застанат зад отбора. Това разцепление е пагубно за клуба. Аз разбирам, че търпението им е изчерпано, но трябва да имаме по-голямо търпение. ЦСКА има нужда от време. Не искам да защитавам никого, не съм адвокат на ръководството, но клубът е изчистен откъм задължения и тепърва ще сформираме прехода, за да стигнем нивото на топ отборите. Надявам се и от ръководството да си изпълнят задачата. Ние сме едно цяло, от никого нищо не крия. Мога да отговарям на въпроси, ще бъда директен, няма място за шикалкавене."

Снимка: Lap.bg

"Когато нещата са успешни, тогава най-лесно се подкрепя отборът. Въпросът е когато има трудности, да се обединим. Тепърва ни предстои много работа. Трябва да опозная състезателите. Не трябва да правим крачка назад в нито една насока. Всичко трябва да е положително - като организация да вдигнем нивото, като представяне във и извън игра. Не отива на футболисти и на фенове да се държат по този начин след един двубой, независимо как е завършил. Това са важни неща за имиджа и авторитета. Всеки месец, всяка седмица, всеки ден трябва да се вижда подобрение във всичко, което изброих."

"За Валентин Антов сме се разбрали. Ако има продажба, аз съм "За". Неговото връщане за мен беше грешка. Това повлия на психиката му, оттам и на формата. Вие виждате. За малкото време, в което работя с него, виждам едно амбициозно момче със силен характер и "армейски" дух. Ще разчитам на него, докато е тук. Вярвам в неговите качества."

Снимка: Lap.bg