Близо 200 подрастващи волейболисти от цяла България се включиха в традиционния летен лагер на академията „Стойчев – Казийски“. Той се провежда в комплекс „Камчия“ край Варна и е в рамките на 3 седмици. Заниманията са в зала и на плажа, а освен, че играят волейбол, децата най-вече се забавляват.

СИНХРОН – Радостин Стойчев

„Важно е преди всичко да са навън. Да се социализират, да са заедно, да изграждат приятелства, контакти и да изпитват само приятни емоции“, казва Радостин Стойчев, който като треньор 3 пъти триумфира в Шампионската лига с "Тренто"

Снимка: bTV

Освен Стойчев и Казийски, през тази година по време на кампа децата могат да тренират и с една от най-добрите български волейболистки – Добрияна Рабаджиева.

„Когато аз бях по-малка не съм имала възможност да участвам в такива кампове. Ако имах със сигурност щях да участвам, тъй като от няколко дни съм тук и виждам как децата се забавляват. Това също е от голяма полза за тях и е един огромен плюс за тяхното бъдеще“, заяви тя.

Снимка: bTV

Кампът е отворен за деца от цяла България, но основна част от тях са от волейболната академия на именития треньор и бившата звезда на националния отбор.

„Вървим много добре. Тази година имахме доста успехи, най-вече при по-малките“, заяви Казийски.

„Голямата ни цел е да изградим собствена база, да построим зала, и да се концентрираме с помощта на новата зала в изграждането на таланти за високо спортно майсторство“, добави Стойчев, който уточни, че скоро в академията ще има над 200 деца.

Снимка: bTV

През следващия сезон Стойчев и Казийски ще бъдат съперници в италианската Суперлига, след като преди дни Матей се завърна в "Тренто", а треньорът остава начело на бившия му клуб - "Верона". Още в първия кръг двата отбора се изправят един срещу друг.

„Ще победи по-добрият“, категоричен е Казийски.