Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов смята, че с футболистите му трябва да играят с всички сили, за да спечелят Купата на България. В сряда "сините" гостуват на "Марек" Дупница в среща от 1/16-финалите.

"Не мисля, че сме в позиция да подценяваме някого. Смятам, че всякакъв вид несериозност в този мач може да ни създаде проблеми. Всеки мач трябва да играем на максимум. Всеки отбор, срещу който се изправяме, играе мотивирано срещу нас. Трябва да бъдем на максимум. В последните години нямаме спечелен трофей или купа, че да подценяваме", коментира наставникът на пресконференция.

"Физическата подготовка не е наред. Отборът не е водил подготвителен период. Тренираме по-внимателно. Ще се опитваме с мачовете да вдигаме кондиционното ниво. На този етап до зимата нищо не може да се направи".

"Имам проблеми с играчи. При темпото и желанието в мача с ЦСКА 1948 на базата на слабата кондиционна подготовка се получават леки травми. На този етап Ники Михайлов, Иван Горанов и Георги Миланов са с леки травми. Това ще е шанс за играчи, които не играят толкова, да влязат и да покажат на какво са способни. Всеки трябва да си пази мястото в основния състав".

"Спечелването на Купата на България е нашата основна цел. По принцип Купата за мен винаги е била десерт, а не основно ястие, но като имаме постна пица, поне да пробваме да вземем десерта. Като не се спечели Купата, не е добре за "Левски". Да, ако си спечелил титлата и загубиш Купата, не е толкова страшно. Би трябвало да играем с всички сили за спечелването на Купата".

"Има доста неща, които младите трябва да подобрят, да доразвият, да добавят футболен интелект, който са имали бившите нападатели на "Левски". От тях трябва да изискваме, а те да изпълняват", каза още Стоилов.