Легендата на българския футбол Христо Стоичков се включи в предаването "Търси се" по bTV, за да разкаже повече за приятелството си с боксьора Кубрат Пулев. Камата заяви, че се гордее с постигнатото от Кобрата, който на два пъти стигна до битката за световната титла в тежката категория, и го определи като пример за младите.

"Кубрат е личност, която човек трябва да познава. Той е типичният спортист от старата школа, който знае какво е дисциплина и отговорност. Той не спира да мисли за бокса. Горд съм, че го познавам и сме много добри приятели. Кубрат никога не се уплаши и показа на целия свят, и то два пъти, че от България можеш да се качиш на ринга - боксира се срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Единственият българин, който два пъти се е качил на този ринг. Независимо, че загуби, на мен ми напълни душата!"

"Той постигна своите мечти, аз моите. Приятелството, което създадохме в годините, не се купува. То се доказва всеки ден. Кубрат е от тези хора, които ако кажат "да", е "да", "не" е "не". Характерите ни са много сходни - винаги да побеждаваме, винаги да защитаваме българското. Бих му казал да не се променя, а и той няма закъде да се променя вече. Показа на целия свят, че от България можеш да бъдеш сред най-големите, това е предостатъчно. Винаги съм гледал мачовете му, с нетърпение съм ги чакал, защото искам да чуя нашия химн, българския химн."

"Няма по-хубаво от това да видиш спортист преди среща да чуе неговия химн. Това ме изпълва с това голямо самочувствие, което ние като спортисти имаме в България. Кубрат, искам да ти пожелая здраве, щастие, любов, помагай на малките, учи ги на бокс, възпитавай ги, както нашите родители са ни възпитали. Кубрат, голяма прегръдка от Маями!", каза Стоичков.

Част 2 от гостуването на Кубрат Пулев в "Търси се":