Легендарният Христо Стоичков използва социалните мрежи, за да се сбогува със своя бивш съотборник в ЦСКА Георги Димитров - Джеки. Той почина на 62 години вчера (8 май), след като загуби битката с рака.

Камата не пропусна да отбележи, че Джеки е имал голямо влияние върху футболната му кариера и е един от първите, подали му ръка на стадион "Българска армия".

"Ти ме прие в съблекалнята на ЦСКА! Ти беше моят пример! Ти беше моят капитан! Толкова много мача спечелихме заедно! Колко е кратък животът, Джеки! Почивай в мир, приятелю!", написа Стоичков.

За ЦСКА Димитров изигра 292 мача и вкара 3 гола. Той е петкратен шампион на страната с "червените", три пъти печели Купата на България, също толкова трофеи има и в турнира за Купата на Съветската армия. Полуфиналист за Купата на европейските шампиони през 1982 г., полуфиналист в КНК през 1989 г.

Джеки е капитан на тима, когато Стоичков за първи път облича червената фланелка - през 1985 г. 

От ЦСКА също почетоха паметта на своя бивш футболист. В последните години феновете провеждаха няколко кампании, за да осигурят финансиране за лечението на Джеки.

Кариерата на Димитров започва през 1976 г. в "Берое", като старозагорци също преклониха глава пред легендарния футболист.