Христо Стоичков отхвърли възможността да вдигне телефона при обаждане от Любослав Пенев заради отсъствието на последния от мача по повод 50-годишнината на носителя на "Златна топка" за 1994 г. Това разкри легендарния футболист в предаването "120 минути". Стоичков представи в студиото книгата си и говори за своя престой в "Барселона".

"Аз съм щастлив поначало. Така съм се родил.", започна легендата. Попитан за ниската си първа заплата в каталунския клуб, Стоичков заяви, че финансовата страна не е била от първостепенна важност за него.

"Моятa концентрация беше да играя футбол. Аз имам мениджър, който се занимава с тия въпроси. Исках да прокарам моя път и да знаят, че една малка България е отгледала футболист, който ще радва хиляди хора.", сподели един от героите в САЩ '94.

Снимка: bTV

На въпрос дали, ако може да върне времето назад, отново би изрекъл "България нищо не ми е дала...", както в онзи момент на афект, Стоичков отговори в типичния си стил:

"Казал съм го в момента, в точния момент, на точните хора, които дойдоха и искаха да направят имидж на мой гръб. Да критикуваш, да те издирват, да ти забранят, няма шанс да ми го направиш това за мен. Затова изрекох това, което изрекох, и много пъти съм казвал "Да, сгреших...". Ако могат да го изтрият, да го изтрият, но думите остават. Тази грешка е там. Ако ги боли... и сега дойдат пак срещу мен, пак ще им го отпера. По същия начин."

Цялото гостуване на Стоичков в "120 минути":