Шест медала, от които два златни, спечелиха българските гимнастички на финалите на отделните уреди при жените на международния турнир по художествена гимнастика за Купа "София".

Татяна Воложанина, Стилияна Николова и Ева Брезалиева спечелиха общо 2 златни, 3 сребърни и 1 бронзов медала.

Европейската шампионка за девойки Стилияна Николова, която в последните седмици тренира с травма на ръката, стана първа на топка: "Много се радвам, че успях да си изиграя съчетанието. Ще се опитам да покажа още повече и да радвам хората с хубава игра.", каза грацията пред bTV след награждаването.

Снимка: БФХГ

Шампионската в многобоя Татяна Воложанина бе над всички във финала на бухалки: "Много се радвам, че успях да изиграя. Имам да подобрявам, но съм доволна. Трябва да съм по-спокойна, защото мога всичко и на тренировка го правя всеки ден", добави Воложанина.

Ева Брезалиева грабна бронз в многобоя при жените, а днес завоюва бронз във финала на обръч. "Въпреки че допуснах грешка, успях да се мобилизирам и да си изпълня съчетанието.", коментира гимнастичката.

Снимка: БФХГ

Главният мениджър на националния отбор жени - индивидуално Бранимира Маркова е останала доволна от видяното, но вярва, че момичетата могат много повече.

"Много съм доволна от момичетата. Разбира се, ние искаме все повече и по-добре. Децата много се стараят, допуснаха грешки, но конкуренцията беше сериозна.", каза Маркова.

Вижте повече във видеото.