Бившият капитан на националния ни отбор Стилиян Петров се завърна в България след продължително отсъствие. Стенли пребори левкемията, и отново е здрав и готов за действие, като посланик на Евро 2015 за юноши, на което страната ни е домакин.

"Много се радвам да бъда тук след три години и половина отсъствие. Дълго време, но обстоятелства бяха наложителни. Радвам се, че съм в България и се чувствам като у дома. Чувството да съм в България е невероятно. След три години и половина тежка битка е невероятно. Много съм щастлив, че съм отново у дома. Исках и по-рано да се прибера, но нямаше как, защото лечението продължаваше. Качих се с усмивка в самолета," заяви Стенли.

"Радвам се, че съм едно от лицата на това европейско първенство за юноши. За мен е чест да съм тук. Искам всички да имат позитивни мнения за нас като нация, като страна и като футболни таланти. Дано момчетата осъзнават каква възможност им се предоставя и то в България пред собствена публика. Това е много важна крачка в тяхната кариера към професионалната кариера."

"В последната една година започнах да тренирам повече. Качих 39 килограма по време на лечението, което не е много приятно. Опитвам се да се върна поне малко към предишната форма, която бях. Това не е лесно, защото стероидите още ми влияят."

"Получих подкрепа отвсякъде и най-вече от съпругата ми, която беше 24 часа до мен. В една битка или оцеляваш или неуспяваш. Първата година бе най-тежката. Една година, в която аз непрестанно бях в болница. Понякога със седмици не успявах да видя децата си. Щастлив съм, че имам такава съпруга. Тя остави всичко  на заден план."

"Когато минаваш през такава битка, много неща ти минават през главата. Живеех ден за ден."