Ръководството на "Левски" се провалило в опита си да привлече легендата на българския футбол Стилиян Петров. Изпълнителният директор Павел Колев е провел преговорите с рекордьора по мачове с националната фланелка на България, защото желанието на "сините" е било Петров да заеме от лятото поста спортен директор, какъвто в момента липсва в клуба, съобщава "Труд".

Оказало се обаче, че на този етап плановете на двете страни не съвпадат, като разминаванията не са от финансов характер. Бившият капитан на "Селтик" и "Астън Вила" имал по-различно виждане най-вече за трансферната политика на 26-кратните шампиони.

"Левски" търси човек на тази позиция вече повече от година. За последно Асен Букарев заемаше сходен пост, но напусна в началото на 2018-а и оттогава "сините" не разполагат с футболен човек в ръководството.

Впоследствие за спортен директор се спрягаше Вили Рутенщайнер. Австриецът бе желан от предишния собственик Спас Русев, но в крайна сметка предпочете офертата на федерацията на Израел.

Методи Томанов, доскорошен шеф на "Лудогорец", също се свързваше със "сините", след като си тръгна от Разград през октомври миналата година, но и той остана далеч от "Герена".