Женският национален отбор по волейбол получи поздравителен адрес от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова след триумфа в Златната лига.

Вчера "лъвиците" спечелиха турнира за втори път от 2018 г. На финала тимът ни победи с 3:1 Хърватия в Русе.

"От все сърце ви поздравявам за поредния голям успех. Спечелването на трофея в Златната лига е ново доказателство за класа и постоянство, след като благодарение на вас България триумфира за втори път в този престижен турнир."

"Вярвам, че това е само една от поредните стъпки към трайното завръщане на женския ни волейбол в световния елит. Приемете най-искрени благодарности от цялото българско олимпийско семейство за това, че отново ни карате да бъдем горди и непрекъснато спомагате за утвърждаване на националното ни самочувствие."

"Поздравления и за доказалия се за пореден път като класен треньор Иван Петков, за целия щаб, за ръководството на БФВ и за всички, спомогнали за успеха. Видно е, че себераздаването, професионалният подход, постоянството и ефективната работа дават резултат, а големият прогрес в последните години е най-убедителното доказателство за това. Желая ви нови победи, сила и успех на предстоящото европейско първенство у нас, както и по пътя към Лигата на нациите. Бъдете здрави, все така непримирими и непобедими!", пише Костадинова.