Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова изпрати специален поздравителен адрес до най-добрия ни сноубордист Радослав Янков по случай страхотното му представяне на стартовете за Световната купа в Банско:

"Правите нещо уникално и изключително ценно за издигане на националното ни самочувствие. Приемете искрени поздравления за позитивните емоции, които доставихте на българския народ по време на стартовете за Световната купа по сноуборд в Банско. Възхитени сме от невероятния прогрес, от професионализма и класата, които демонстрирате. Не са много случаите, когато наш спортист показва подобно превъзходство, увереност, талант и постоянство".

"Знайте, че Вашите победи са причина милиони наши сънародници да се чувстват горди и значими като българи. С радост припомняме, че първият голям успех в сноуборда постигнахте точно преди 10 години със спечелване на титлата от европейския олимпийски младежки зимен фестивал в Хака (Испания), а днес вече сте част от световния елит и при мъжете. Специални поздрави за Вашия всеотдаен и талантлив треньор Георги Атанасов, за целия екип, за ръководството на федерацията и лично за президента Цеко Минев, за всички, които стоят зад успехите Ви в последно време".

Поздравлението завърша с лични пожелания за нови победи и титли, включително по олимпийското трасе в Пьончан следващата зима. "Остани все така напорист, ведър, позитивен, изпълнен с енергия и борбеност, която заразява всички край теб. Продължавай с подобна класа и упоритост да повдигаш духа и самочувствието на българина. Бъди все така целеустремен към световния връх. Твоят път се превръща във вдъхновение за много деца и е поредно доказателство за силата и таланта на българската нация", завършва Костадинова.

В момента Янков е водач в генералното класиране за Световната купа в паралелните дисциплини. Следващият му старт е на 12-и февруари в Корея.