Станка Златева ще продължи да се състезава за националния отбор на България по борба. Евентуалната въпросителна дали двукратната медалистка от Олимпийски игри изобщо ще продължи кариерата си, или пък ще започне да представлява друга страна, окончателно отпаднаха.

Условието на петкратната световна шампионка неин треньор да бъде Симеон Щерев бе изпълнено. Златева ще се готви под ръководството на Щерев по индивидуална програма, която ще бъде финансирана от Министерството на физическото възпитание и спорта, а в същото време ще може да представлява и България на големите форуми, въпреки че не тренира с националния отбор.

Междувременно Симеон Щерев, който бе треньор на отбора ни в свободния стил в последните години, и президентът на федерацията Валентин Йорданов поне за кратко изглежда се сдобриха след серията им скандали и нападки в края на миналата и началото на тази година. Това стана, след като министърът на спорта Свилен Нейков организира среща между тях двамата, продължила 40 минути, преди началото на турнира "Дан Колов-Никола Петров" в Пловдив. Именно на тази среща стана окончателно ясно какво ще бъде бъдещето на Станка Златева.