Станка Златева бе гост в предаването "Тази събота" по bTV. Вижте какво сподели тя пред водещата Лора Крумова в откровено интервю.

"Без Симеон Щерев няма смисъл да продължавам. Има договор според който, ако не тренираш с назначените треньори, нямаш право да участваш на световно и европейско. Тъй че няма смисъл да тръгвам срещу федерацията. Правят така че да сме в депресия, да не се радваме на нищо.

Казват, че сребърният медал от Олимпиадата не е успех. Може би много съм вдигнала лентата, но няма как постоянно да съм първа. Сега положението е много трудно. Аз нямам желание. Няма как да ми кажат - "Няма да си с твоя треньор, ще те подготвя някой друг". Все едно на един родител да му вземат детето и да му кажат, че вече няма право да се грижи за него. Каквото и да стане, аз оставам зад Щерев. Не съм предател и няма как да допусна подобно нещо.

Спортист на годината беше фарс. Отидох на церемонията, но като видях, че Щерев няма място в тройката, се чудех защо съм там. Реших да си тръгна. Седях до Боян Радев, по-добре да не казвам какво каза той. Никога не съм искала да се боря за друга държава, но сега съм разочарована. Чудя се дали да продължа изобщо. От Олимпиадата не съм влизала в зала.

Мога да правя много неща, да си намеря работа също мога, но няма да ме радва толкова. Сега се занимавам на село с някакви неща. Две кончета ми дадоха, сега брат ми ги гледа. Това си ми е тръпка от малка. Баща ми имаше една кобила, Силвия, израснах с нея. От там ми е тръпката. А сега съм решила да попътувам, да се махна от цялата тази обстановка".