Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов не скри задоволството си от представянето на играчите при успеха с 2:0 над "Ботев" Пловдив, изкачил "сините" до Топ 6 в Първа лига. Според наставника показаното преди почивката е еталон за "Левски".

"Може би най-доброто първо полувреме, което сме изигравали. То беше еталон за "Левски". Липсваше ни това да отбележим гол, но имаше агресия, желание. Най-важно беше как ще играят атакуващите ни футболисти в защита. Те се справиха добре и точно с това изненадахме "Ботев". Трудни минути имахме в началото на втората част. Можехме все пак да вкараме още 1-2 гола и с това да приключим интригата още през първото полувреме, както се казва в стила "Левски", започна Стоилов.

Снимка: Lap.bg

"Не смея да погледна класирането от доста време, с оглед на това какви бяха предишните ни резултати. Но днес се доближихме до стила, който приляга на "Левски". Това е отборът на народа, не трябва да се плашим, а да защитаваме фланелката. "Георги Аспарухов" е стадион, на който привържениците идват с радост и ние не трябва да ги разочароваме, особено след последните тежки години. Привържениците заслужават да прекарат спокойно коледните празници."

"За една седмица изиграхме три мача и видяхте, че без особено много размествания играчите показаха добро темпо. 80 минути бяха в много добър ритъм. Сега вече имаме спокойствие, че нямаме физически проблеми и правим смени в края на мачовете... Надявам се да не сме запразнили след тази победа, защото ни чака тежък мач срещу "Берое" след 7 дни.", коментира треньорът на "сините".

Снимка: Lap.bg