Тайбе Юсеин спечели сребърен медал на турнира по борба Голдън Гран При в Баку (Азербайджан). На финала в категория до 63 кг бронзовата медалистка от световното първенство отстъпи пред Елена Пирожкова (САЩ) с 3:4 точки.

Преди това Юсеин записа три убедителни победи - тушира на старта в категорията Енкбаяр Цевегмид (Монголия), победи с технически туш 11:1 Елмира Камбарова (Азербайджан), а на полуфинала надделя над Анастасия Григориева (Латвия) с 10:0.

До малкия финал достигна Джанан Манолова в категория до 60 кг. В спор за бронза обаче тя загуби от японката Якако Каваи с 2:12 и завърши пета. Манолова, която е трета от световното първенство в Лас Вегас 2015, започна с победа срещу Вероника Иванова (Беларус) с 4:2, на четвъртфиналите се наложи над Джакелис Хименес Фернандес (Венецуела) с 4:3, а след това загуби инфарктно от китайката Ло Сяоцзюан - 1:1.

Другите две български представителки не стигнаха до спора за медалите. Евелина Николова беше заявена за категория до 55 кг, но стартира в по-горната за нея - до 58 кг.

Там още на старта носителката на бронзови медали от световното първенство и европейските игри този сезон отстъпи пред Татяна Лавренчук (Украйна) с 4:12 и отпадна.
При най-леките до 48 кг Пепа Димитров загуби на четвъртфиналите от Ивона Матковска (Полша) с 0:10.

Утре стартира последният български представител в турнира - Даниел Александров (80 кг) в класическата борба.