България с още едно отличие на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Москва. 21-годишният австриец Дейвид Фишеров, който направи дебют за националния ни отбор, се пребори за медал в движението изтласкване. Той остана на четвърто място в двубоя.

В изхвърлянето Фишеров направи три много добри опита – на 160, 165 и 168 кг, докато другият ни представител Васил Маринов започна без проблем със 167, след това не сполучи на 172 и 173 кг. Това им отреди съответно 6-о и 7-о място преди паузата. В изтласкването Дейвид започна от 205, след това премина с лекота и през 210 и поиска 213 за среброто в общото класиране. Не успя и това го нареди четвърти в двубоя с 378 кг, но пък вече си бе осигурил среброто в изтласкването с 210 кг.

С двубой от 375 кг Васил Маринов завърши шести в крайната подредба.

Ден преди края на еврошампионата България остава лидер в класирането по нации с три златни, един сребърен и един бронзов медала в двубоите, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, вторите места на Ивана Петрова и Карло Насар и бронзът на Валентин Генчев.

Нашите щангисти са начело и в общото подреждане по всички отличия в движенията вече с 8 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала.