България спечели още един медал на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. В категория над 85 кг Христо Христов завоюва сребро, което е второ наше отличие в щангите.

Българинът тръгна отлично с три успеха в изтласкването на 165, 170 и 173 кг, което го направи лидер на почивката с цели 11 кг преднина пред Енцо Куворге (Хол) и Алиреза Юсефи (Иран). В изтласкването обаче Юсефи вдигна необходимите му 12 кг повече и това му осигури титлата.

Христо премина с успех през 196, 202 и 206 кг, но иранецът се справи последователно с 202, 211 и 218 кг! Един килограм повече и титла за Юсефи с двубой 380 кг, сребро за Христов с 379 кг и бронз за Куворге с 365 кг.

Това е трето индивидуално отличие за българските представители в Аржентина. През предишния състезателен ден щангистката Галя Шатова и борецът Едмонд Назарян завоюваха бронзови отличия.

В надпреварите при смесените отбори България има още 3 медала - злато за стрелеца Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и за двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров. 

Адриан Андреев пък ще играе във финала на тенис при двойките в тандем с Ринки Хиджиката от Австралия днес (14 октомври).