12 съдийски грешки ще струват милиони на Германския футболен съюз (ГФС). Централата остава без един от спонсорите си след поредно неправилно отсъждане в ущърб на "Вюрцбургер Кикерс".

В битката за оцеляване във Втора Бундеслига между "Вюрцбургер Кикерс" и "Нюрнберг" (1:1) съдията Тобиас Райхел показва само жълт картон за нарушение на защитника на гостите Лукас Мюл, който фаулира откъснал се сам срещу вратаря противников нападател.

За тази ситуация експертите са категорични: по-червен картон не може и да има.

Поредното грешно отсъждане преля чашата на търпението на спонсора на "Вюрцбургер" - "Flyeralarm", а това ще има ефект и върху футболната федерация на Германия. Фирмата прекратява договора си с ГФС, който е със срок до 2023 година и няма да разговаря за евентуалното му продължаване.

В интервю за "Билд" собственикът на фирмата Торстен Фишер коментира: "Имаше досега 11, а това е 12-и случай на съдийски решения, които ощетиха моя отбор през сезона. Затова без емоции и съвсем спокойно ви казвам, че прекратявам с това изказване в устна форма договорите си с ГФС. Загубих окончателно надеждата и вярата в справедливото и равноправно отношение към всички клубове, както и смисъла за сериозните бизнес отношения в областта на футбола."

След равенството с "Нюрнберг", "Вюрцбургер Кикерс" е на последната позиция във втория ешалон, с големи шансове да изпадне, тъй като е на 6 точки от 16-ото място на "Оснабрюк", даващо право на плейоф за спасение.

Фирмата е и главен спонсор на женската Бундеслига: "Казусът с женската Бундеслига ще го проверявам отделно и засега няма да им прекратя спонсорството, защото жените не са виновни с нищо в този доминиран от мъже свят на ГФС", добавя Фишер.

Какво представлява фирмата "Flyeralarm", чието име носи и стадионът на "Кикерс".

Това е онлайн печатница, в която работят 2500 човека. Оборотът за 2019 г. е над 385 млн. евро. От 7 години компанията е спонсор на ГФС, като дори на година плаща по 1,2 млн. евро за рекламни пана по време на мачовете на националния отбор.