Служебният министър на енергетиката Андрей Живков заговори за спиране на държавната издръжка на "Берое". Той не вижда основателна причина държавно дружество с големи загуби да финансира футболен клуб. 

"Има (държавни) дружества, които са на печалба и могат да се допуснат по-високи разходи, стига да са оправдани. Има други дружества, които са на загуба, а издържат футболни отбори", каза Живков.

"Тепърва предстоят разговорите (с дружествата) - само са ни дали предварителните си планове. Аз не виждам основателна причина да се финансира отбор, при условие че дружеството е на милиони загуба. Дружеството трябва да реши, ние като министерство не можем да продаваме нищо."

На въпрос колко струва "Берое" на година министърът отговори: "Между 5 и 6 милиона лева."

Снимка: Lap.bg

Старозагорският тим е собственост на "ТЕЦ Марица-изток 2" ЕАД от септември 2011 г. Идването на новия собственик бе последвано от силни години за тима. През 2013 г. "Берое" спечели Купата и Суперкупата на страната, а през 2015 г. завърши на второ място в "А".

През последната кампания "Берое" привлече много чужденци и започна добре, но последваха слаби резултати, което пък доведе до раздяла с треньора Димитър Димитров-Херо.

Клубът предприе пълна промяна в отбора и тепърва ще работи по селекцията за новия сезон.