Навръх 66-ия си рожден ден бившият собственик на "Левски" Спас Русев е погасил с лични средства малко повече от 3 милиона лева задължения на "сините" към "Виваком". 

Реалното задължение на клуба към телекомуникационната компания е било в размер на 1,4 милиона евро, но с лихвите сумата е надхвърлила 3 милиона лева.

Спас Русев бе собственик на "сините" от 2016 до 2019 г., а през март миналата година окончателно се раздели с клуба, когато контролният пакет акции премина у дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов.

Преди няколко дни мажоритарният дял акции от 86,6% бе джиросан безвъзмездно на Наско Сираков, а следващата седмица на 10 юни легендарният нападател на клуба ще даде пресконференция, на която ще обяви намеренията си.

Спас Русев е най-големият акционер в телекомуникационната компания. "Виваком" беше генерален спонсор на "Левски" по време на управлението на Русев в клуба, и дори името на фирмата бе добавено към това на стадиона на "сините", за да стане "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Сред големите задължения на "Левски" остават месечните вноски към НАП, които са в размер на 143 000 лв. и от февруари се подкриват благодарение на даренията на феновете. Клубът имат дългове към строителната фирма "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ", която изгради Сектор "А" на "Герена", към агенти, бивши и настоящи футболисти на тима.