Мажоритарният собственик на "Левски" - Спас Русев, не се е отказал от идеята да продаде акциите си в клуба. В момента той търси купувачи, които да отговарят на целите на "сините", призна бизнесмена пред "Капитал".

"Преди време заявих, че връщам акциите, и това все още е валидно. В момента позицията ми е, без да пренебрегвам отговорностите си, да направя така, че собствеността да попадне в ръцете на най-подходящите за това хора, които имат, визията, енергията, ентусиазма и компетенцията да изведат отбора напред. Защото това е важно не само за отбора и феновете, но и за самочувствието ни като нация. Ако мога да цитирам един мой близък приятел, психоаналитик, "Левски" е част от колективното подсъзнателно на българите и с него са свързани много очаквания, които в крайна сметка нямат нищо общо с бизнеса. Докато се намери такъв акционер, ще изпълнявам задълженията си", заяви Русев през изданието.

Той разкри, че влизането в управата на "сините" не е било в неговия бизнес стил и се поддал на емоцията, но не и на натиск на външни фактори.

"Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви ангажименти. Съвсем откровено "Левски" за мен е едно стечение на обстоятелствата. Предишните собственици ме поканиха да вляза като акционер на базата на тяхна презумпция, че след като БТК е голям спонсор, компанията ще е съгласна да бъде и акционер. Аз по силата на условията за сигурност на сделката за БТК нямах право да контактувам с местния мениджмънт на компанията, преди сделката да е факт, и затова нямах идея какви са намеренията им по отношение на отбора. След приключване на сделката за телекома информирах веднага останалите акционери в него и всички бяха категорично против влизането във футболния клуб, тъй като това беше несъвместимо с политиката на компанията. Тяхната препоръка беше и аз да изляза от клуба", сподели Русев и добави:

"Тоест, съгласявайки се в началото да вляза в "Левски", направих нещо, което не е в стила ми на бизнесмен - поддадох се на емоции, защото и за мен, както и за половин България, "Левски" не е просто отбор или само бизнес, а е символ. Точно това не прецених и смятам от днешна гледна точка и от гледна точка на бизнеса, че решението ми не беше правилно."

Русев заяви, че не е свързан с модела "Пеевски" и не е получавал акции от депутата. 

"Феномена "Пеевски" го чувам отвсякъде. При мен няма модела "Кой", има модела "Той" - аз съм това, което виждате.", завършва Русев.