Бившият собственик на футболния "Левски" Спас Русев е закупил 1000 абонаментни карти за сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов" за мачовете на тима от сезон 2020/2021. 

По този начин в касата на "сините" ще влязат 100 000 лв., които са от особена важност, предвид тежкото финансово състояние на отбора. 

Русев е заявил, че няма да използва картите и иска те да бъдат дарени на възрастни фенове, сираци и хора в неравностойно положение.

"Левскари,

Бившият мажоритарен собственик на „ПФК Левски“ г-н Спас Русев закупи 1000 абонаментни карти за сектор В на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ за сезон 2020/2021 година на обща стойност 100 хиляди лева.

Желанието на г-н Русев е картите да бъдат дарени на привърженици на „Левски“ над 65 годишна възраст, сираци, привърженици с намалена трудоспособност над 50 % и привърженици получаващи социални помощи. Сезонните пропуски са за блокове 19 и 20 на Сектор В на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

Желаещите да получат абонаментна карта могат да направят своята заявка на телефон +35929455160 или на email: office@levski.bg всеки ден от 10:00 до 17:00 часа. Сезонните пропуски ще се получават в официалния магазин на „ПФК Левски“ в сектор А на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“.

„ПФК Левски“ изказва своята искрена благодарност към г-н Русев за огромния жест към клуба и неговите привърженици", се казва на сайта на "Левски".

Спас Русев бе собственик на "Левски" от 2016 до 2019 г., а през март миналата година окончателно се раздели с клуба, когато контролният пакет акции премина у дясната ръка на Васил Божков - Георги Попов. Именно фирма за лотарийни игри на бизнесмена с няколко повдигнати обвинения от българската прокуратура беше основен спонсор на клуба. След оттеглянето му заради промените в Закона за хазарта при "сините" настъпи финансова криза и в момента клубът се издържа от дарения на фенове и продажба на билети и абонаментни карти. Наско Сираков е новият мажоритарен собственик на клуба.

Това не е първи жест от страна на Русев. През юни той погаси с лични средства близо 3 млн. лева от задълженията на "Левски".